18 Şubat 2013 Pazartesi

MUTFAK YENİLEME MACERASI - AYRINTILAR :)

  Mutfağımda yaptığım değişiklikleri daha önce burada paylaşmıştım. Beğenen, güzel yorumları ve dilekleriyle beni mutlu eden herkese çok çok teşekkür ederim. 
  Aldığım yorumların çoğunluğu fotoğrafları sıkıştırmış olmamdan kaynaklı şikayetler içeriyordu o sebeple mutfak yenileme maceram konusunda büyük büyük bolca resimli yeni bir yazı hazırlamaya karar verdim :))

  O halde gelsin büyük büyük resimler :))



Burası mutfağımızın oturma kısmı, eski halinde duvarlar buz yeşili denilen bir renkti.  Önce duvarları beyaza boyadım. Sonra maskeleme bandıyla yukarıda görülen şeritleri oluşturdum ve kırmızıya boyadım.

Gelelim masanın üzerine :) Eşimle birlikte olan fotoğraflarımızı bilgisayarda siyah beyaza çevirdim. Sonra fotoğraflardan farklı boylarda baskılar aldım. Tam masanın ölçüsü kadar siyah fon kartonuna büyüklü küçüklü yapıştırdım. Kartonu masanın üzerine yerleştirdim. Masanın camını da fotoğrafların üzerine yerleştirdim. Bence mutfağın en şeker kısmı burası oldu :))


  Yeni yaptırdığım dolabın bir tanesi budur. (Diğeri kapının arkasında kalınca fotoğraflamayı yine unutmuşum) bunun için hiçbir emek sarf etmedim :)  dolaplarım yeterli gelmiyordu,mobilyacıya gidip ölçüleri verdim ve bu arkadaş mutfak ekibine böylece katıldı. dolabın üzerindeki vazoyu migrostan, mumları ikeadan aldım. Fotoğrafta görülen güzeller güzeli peçetelik ve içindeki kırmızı peçeteler ise sevgili blog ortağım aynı zamanda komşum,aynı zamanda arkadaşım "G" nin hediyesi :))


Bu da diğer açıdan masanın görünüşü. Perde pazardan alındı :) Perdenin kenarında kırmızı boncukları dikkat ederseniz görebilirsiniz.Siyah ipe zincir çekip kırmızı boncuklar taktım, onu da perdenin köşesine iliştirdim. Olmasa da olurdu ama oldu :))


Bu saate görür görmez bayıldım, mutfağıma uyacağını düşünüce de hemen aldım :)


Bu da yeni lambam, kırmızıydı, moderndi, bunlar onu almam için fazlasıyla yeterliydi :) ben aldım, babam monte etti, çok da güzel oldu pek de güzel oldu :)

  Ve işin esas meşakkatli kısmı. Dolaplar. Dolaplarımın eski hali önceki yazımda mevcut. Bunlar ise şu andaki halleri :)








    Daha önceki yazıda da anlattığım gibi, dolapları önce temizledim, sonra ince bir zımpara yaptım. Arkasından polisan matrix x1 su bazlı yarı mat boya ile boyadım.  Rafları ve kapakların tutma yerlerini siyaha boyadım. Kalan kısımları beyaza boyadım. 
   Duvardaki fayanslar daha önce beyazdı dolaplarda beyaz olunca fazla sırıttılar, fayansları yapışkanlı kağıtla kapladım. Yapışkanlı kağıdın yakından görünüşü ise şöyle bir şey ;



   İşte hepsi bu, sonuçta çok sevdiğim bir mutfağım oldu. Bu arada ben mutfağımı yenilerken yeni hallerini paylaşırken, ortağım sevgili "G" boş durmuyor. Kendisi çabucak gaza gelen bir insan olarak hemen kendi evinde yenileme çalışmalarına başladı. Çok çok yakın bir zamanda oturma odası yenileme macerası ile karşınızda olacak :)) 

 Beğenileri ve güzel yorumlarıyla bizi yüreklendiren herkese sevgiler saygılar :)

67 yorum:

  1. söylemişmiydim?
    ba-yıl-dımmmmmmmmmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. talebiniz üzere büyük resimler yayınlandı :))) çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz :)

      Sil
  2. bana kim mutfağımı boyamak istiyorum dese buraya yolluyorum haberin olsun:)) bana mail attığına pişman olmazsın inşallah :) bir daha baktım da,gerçekten nefis bir iş çıkartmışsın..ellerin kolların dert görmesin..tam zevklik,kahvelik,pastalık bir mutfak yarattın...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) gelen maillerin sorumlusunu buldum sanırım :))) senin buraya yönlendirme yapman bile gurur çok çok teşekkür ederim :))

      Sil
    2. merhabalar :) sana sormadım...izin de almadım biliyorum ama ben senin mutfağını Turuncu Oda'da paylaştım..yaptığın işi çok beğendiğimi biliyorsun..ve bunu daha fazla insan görmeli diye düşünüyorum :) sevgiler..

      Sil
    3. sormak izin almak ne demek :) senin paylaşman benim için gurur, az önce ofisime geldim, blogu açtım, 15 tane yorum gördüm, "Allah allah yeni bir şeyde paylaşmadım bu nasıl oldu "diye düşünüyordum kiiiii, sebebin sen olduğunu anladım :) çok teşekkür ederim :))

      Sil
  3. içim açıldı bembeyaz çok beğendim.

    YanıtlaSil
  4. ama bu mutfak çok güzel olmuş ben bayıldım bende yapmak istiyorum ama sizin kadar cesaretli değilim hadi olmazsa diye tırsıyorum ::/
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) neden olmasın, bence mutlaka güzel olacaktır. tek yapılması gereken önce uzun uzun yeni mutfağınızın hayalini kurmak, bu hayaller bir süre sonra gereken cesareti verecektir. sonra aceleye getirmeden özenli ve uzunca bir çalışmayı göze almak. sonra benimkinden çok daha güzel bir mutfağınız olacak :))

      Sil
  5. Çok güzel, çok güzel, çok güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, çok teşekkürler, çok çok çok teşekkürler :))

      Sil
  6. canım ya ben yorum yazmıştım yayınlanmamış mı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki mutfak yazımda yorumunuz vardı yayınlamıştım ama bu yazı için başka yorum göremedim :))

      Sil
  7. Bende diğer resimleri büyültüp bakmıştım. Çok iyi olmuş detaylar net görünüyor. Tekrar çok güzel olmuş herkes böyle birşeye cesaret edemez. Güle güle eskitin inşallah elinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. tekrar söylüyorum ha ri kaaaaa bayılıyorum eskilerin yeniye dönüşümüne harikasınız efendim... sizler tasarrufun t sini bilmeyen yeni nesle ışık olacaksınız... emeğinize elinize kolunuza sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güze yorumunuz için :)

      Sil
  9. bayıldım ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  10. sabrına ve emeğine ayakta alkış1!! mutfağına her girişinde hissettiğin mutluluğu tahmin edebiliyorum ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) mutluluğumu doğru tahmin ettiğine eminim :) çok teşekkürler

      Sil
  11. Önünüzde saygıyla eğiliyorum. Elinden fazla fazla iş gelen biriyim ama sabırsızlığım ve çabucacık olamazsa deliririm diye yapmaya üşendiğim bir dolabı boyamadan öylece bıraktığım için utandım kendimden. Nasıl güzel olmuş eşimle beraber ekrana yapıştık desem yeridir. Sizinle bir kadın olarak gurur duyuyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkür ederim, böyle işler sabırsızlığa birebir geliyor bir tür ruh terbiyesi :))) ben de normalde bir işe başlayınca, bunun bitmesi lazım diye uyumam yemem içmem uğraşırım amaaaa dolaplar beni terbiye etti :) sevgiler, selamlar :)

      Sil
  12. Çok güzel olmuş. Ben asla bu mutfaktan çıkmazdım :)) ellerinize saağlıkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)) ben de pek çıkmıyorum mutfaktan bu aralar, hala heyecanı taze :)

      Sil
  13. Saate bayıldım.Çok hoşmuş.Bloğunu izlemeye aldım.Bana da beklerim canım.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, hoşgeldin :) konu yemek, içmek, gezmekse takip etmemem mümkün değil :)

      Sil
  14. En bastan tekrar okudum.gercekten harika

    YanıtlaSil
  15. Canim tam benlik bir blogun var cook guzel tebrik ederim.takibe aliyorum:))

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten Sibel'in dediği kadar varmış. Ellerine sağlık, harikalar yaratmışsın. İnsan yeterki istesin neler neler yapabiliyor değil mi??
    Güle güle , iyi günlerde kullan mutfağını, bol kahkahalı sofralarınız olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, bu kadar beğeni alması gerçekten çok mutlu etti beni :) Sibel ilham kaynağım, bu çalışmadaki büyük bir pay ona ait, turuncu odada bu kadar güzel şeyleri bu kadar ayrıntılı anlatımlarla görmeseydim, hayatta cesaret edemezdim :)

      Sil
  17. bütün olarak da ,tek tek ayrıntılara bakıldığında da çok temiz,ince,zevkli olmuş...ellerinize sağlık tekrar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) tekrar tekrar teşekkürler :) nasıl mutlu oldum anlatamam :)

      Sil
  18. Harika bir yenileme çalışması olmuş. Herşeyden önce benim eserim demenin verdiği mutluluk paha biçilmez olsa gerek. Ben de çok istediğim bir yenileme aslında ama bir türlü başlayamamaktan şikayetçiyim. Acaba güzel olur mu ? hep beynimi kurcalar durur. Ama sizin çalışmalarınızı görünce şu an işi bırakıp eve gidip biran başlamak geldi içimden. Sormak istediğim birşey vardı yapışkanlı kağıtlar zamanla su değeceği için deforme olmaz mı? Tekrardan ellerinize sağlık Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bunu ben yaptım demenin keyfine paha biçilemez. Gidip bir yerlerde bundan çok daha güzelini, iyisini yaptırsaydım, bu kadar keyif almazdım :)
      bence hiç korkmayın, sadece dikkatli çalışmak lazım, eminim sonuç çok güzel olacak.
      yapışkanlı kağıdın sadece lavaboya yakın olan kısımları risk altında bence, diğer kısımlar silindiği için fazla su almıyor. 1 aydan fazla süredir kullanmama rağmen lavabo civarında da henüz bir deformasyon yok. Tabi ben her ihtimale karşı 10 metre kadar fazladan yapışkanlı kağıt aldım, herhangi bir sıkıntı olursa yenilerim diye düşünüyorum.
      çok teşekkür ediyorum :))

      Sil
  19. elleriniz dert görmesin harika olmmuşşşşş:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. sevgili gözlük,,,önce kocaman kocamannn tebrikler ederimmm...blogunu turuncu oda sayesinde tanıma fırsatı buldum.ve artık takibindeyim...gerçekten yürekli ve kabiliyetli insanları tanımak ,onların yaptıklarını,yapıcaklarını ,paylaşımlarını okumak çok çok zevkli...çok çok tebrikler gerçekten...ellerinize sağlık.küçük küçük ayrıntılar la banada bir sürü fikir verdiniz....kocaman sevgiler..güzel güzel yemekler güzel paylaşımlarda bulunursunuz inşallah yeni mutfağınızda....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel sözler, ne güzel dilekler :) çok çok teşekkür ederim :) ben de sizi tanıma fırsatı buldum böylece, ne iyi oldu, Turuncu oda saolsun diyelim :) Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  21. Merhaba ,
    Mutfağınız gerçekten çok beğenilesi olmuş.Biz de evimizi aldığımda mutfak ve banyo fayanslarının arasındaki bordüre takmıştım .
    Mutfağa küçük kareli,fileli blok fayansları silikon ile yapıştırarak kurtulduk. 2 yıldır kullanıyoruz iyi oldu.Banyoya yapacak pratik bir çözüm yok .Ben de bordürü yapışkanlı kağıtla kapatayım dedim. .Baktığım renkleri beğenmemiştim. Siz nerden aldınız yazarsanız bakarım ve sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim öncelikle, ben Eskişehir'de ufak bir mağazadan aldım kaplama kağıtlarını, markasını şu an hatırlayamıyorum kağıdın, eve gittiğimde kağıdın markasına bakıp söyleyebilirim, o şekilde daha çok işinize yarar sanırım.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim,bekliyeceğim.Hatta gelip Eskişehirden de alabilirim.Bu ara orayı göresim geldi:))
      Sevgiler

      Sil
    3. cevap vermekte çok geç kaldım kusura bakmayın , iş güç yoğunluğu :( herhangi bir marka yazmıyyor kağıdın arkasında, epey baktım ama göremedim. Eskişehir'e gelecekseniz yerini tarif ediyim size. ESnaf Sarayı'nın yan giriş kapısınnın olduğu sırada bir dekorasyon mağazası var. Duvar kağıdı vs. Satıyor. ordan aldım,
      Eskişehir'i göresiniz geldiyse hiç bekletmeyin hemen gelin bence, bu ara havalar da süper, tam gezmelik :)

      Sil
  22. Mutfağınız çok güzel olmuş, emeğinize değmiş doğrusu, benim favorim masa oldu, denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim favorim de masa, gerçekten çok keyifli oldu, baktıkça mutlu oluyorum :)

      Sil
  23. Mutfağın eski halini görünce şaşkınlığım iki katına çıktı. Eline sağlık süper olmuş :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba blognuzu çok beğendim hemen izlemeye aldım.Herşey çok şık.Bende sizi blogma bekliyorum umarım katılırsınız sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :)) çok teşekkür ederim , ben de ziyaretinize geleeğim mutlaka :) sevgiler

      Sil
  25. süperrr ötesi bir dönüşüm çok begendim güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  26. mutfağınıza bayıldım harika olmuş bende tv ünitemi boyamaya kalkıştım ama çokk kötü oldu siz o dolabı boyarken kapaklarını çıkarmadınız mı akma yapmadı mı bired rulo mu fırça mı kullandınız ben hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Hülya Hanım :) bütün kapakları söktüm yere yatırarak boyadım, aksi halde boya akıyor mutlaka. kapakları yere yatırarak boyayınca bir sorun olmuyor. Rulo fırça kullandım ve ince katlar halinde boyadım. Fazla boya alırsanız fırçaya dalga yapabiliyor.

      Sil
  27. Merhaba,çalışmanızın fotoğraflarını imrenerek tekrar tekrar inceliyorum,tebrikler..inanın benim mutfak dolaplarım sizinkisinin eski halinden bile eski duruyor.mutfağımdan nefret ediyorum.her gün cesaret alıp başlamak istiyor vazgeçiyorum.çünkü yüzeyin verniğini temizlemek gözümde buyuyor.zımparalamanız çok uğraştırdı mı?ne kadar sürdü?bir de bu boya tırnakla kazıyınca soyulabiliyor tabi vernik tam temizlenmemişse,siz böyle birşey yaşadınız mı? Eşim yardım etmek istemiyor,tek başıma yapsam kaç gün sürer?teşekkürler...
    Tuğba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle çok teşekkür ederim beğeniniz için :)
      bence nefret ettiğiniz mutfağınızla beraber yaşamamalısınız artık :) ben de senelerce mutfağımı sevmiyorum diye kıvranıp durdum bir şey yapmadım. Şimdi keşke daha erken yapsaymışım diyorum. Her baktıkça mutlu oluyorum, hem böyle güzel bir mutfağım olduğu için hem de bu mutfağı ben yaptığım için :)
      çok uğraşıcaksınız bir sürü emek ve zaman harcayacaksınız ama sonucuna değecek :)
      mutlaka zımpara yapın, zımpara yapmayınca boya düzgün tutunmuyor dolaplara, çatlayabiliyor, soyulabiliyor. bir de çok iyi temizlemelisiniz. malum mutfak dolabı olunca yağlanma v.s. oluyor. dolap zemininde azıcık bile yağ kalsa boya çatlıyor ve dökülüyor.
      önce güzelce temizleyin dolapları, ben bolca deterjan ve mutfak teliyle temizlemiştim her ihtimale karşı. kapakları mutlaka sökün, takılı haldeyken zımpara yapmakta boya yapmak da çok daha zor oluyor. temizledikten sonra mutlaka zımpara yapın, zaman alacaktır ama sonucun muhteşem olmasını sağlayacak bu zımpara. Zımpara bittikten sonra nemli bezle tozunu alın kapakların, sonra boyamaya başlayabilirsiniz. boyayı ince katlar halinde rulo fırçayla sürün böylece dalaga ve fırça izi olmayacaktır. Katlar arasında en az 2 saat bekleyin.
      malesef benim eşim de hiç yardım etmedi bana :))
      hepsini tek başıma yaptım.
      bütün kapakları aynı anda sökmek yerine parça parça sökün . örneğin, 2 kapağı sökün temizleyin, zımparalayın, boyayın, o kapakların ilk kat boyası kururken başka 2 kapak söküp başlayın.
      ben bu şekilde çalışarak 2 haftada bitirdim. Tabi ben dolapların içlerini de boyadığım için epey uzun sürdü. Bir de gündüzleri işte olduğum için sadece haftasonları ve akşamları bir kaç saat boyama yapabildim.
      boya tırnakla kazınmıyor, sadece sert darbe alırsa kazınıyor. tırnakla soymak için epey uğraşmak gerekir :) şu ana kadar hiçbir yerde atma olmadı, soyulma olmadı benim dolaplarımda.
      başka sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bol azim ve sabır diliyorum size, kolay gelsin , gazanız mübarek olsun :)))

      Sil
  28. Hızlı yanıtınız için çok teşekkürler.motive edici oldu benim için😊nasıl bir zımpara seçmeliyim?ahşap takoza mı sarmak doğru olur zımparayı?dolap iç kısımları çok zor olur sanırım.asıl bu kısmı düşündürücü.hafif bir zımpara,toz kaldıracak kadar yeterli mi yoksa ham ahşabı görene kadar mı yapmalıyım?boya öncesi astar boya yapsam 2 katta kapatabilir miyim?yardımınız için çok teşekkürler...
    Tuğba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahşabı görene kadar zımpara yapmanıza gerek yok, vernikli yüzeyin bozulması yeterli oluyor. ben mobilya mat ve pütürlü bir görüntü alana kadar zımparaladım. kağıt zımparalardan kullandım. hırdavatçı bir kaç farklı numara zımpara vermişti. 150-180-220 numara zımpara kağıtları vardı. kalın zımparadan inceleye doğru kullandım.(numara büyüdükçe zımpara inceliyor) Benim zımpara kağıdı seçimim tamamen bilinçsizdi satıcı ne verdiyse onunla giriştim :))
      astar boya kullanmadım. zımparadan sonra direk polisan matrixle boyadım. 3-4 kat boyamam gerekti. Belki astar boya kullanılırsa daha az katla kapanabilir ama hiç deneyimim yok astar konusunda. Size yanlış bir şey söyleyip yanıltmak istemem.
      Sonuçtan beni de de haberdar ederseniz sevinirim :) hatta mümkün olursa öncesi sonrası fotoğraflarını görmek isterim :) kolay gelsin

      Sil
    2. Merhaba sevgili gözlük,geçtiğimiz pazar mutfağımı boyamaya başladım.bugün de 23 nisan tatilini değerlendireyim dedim ama her yanım ağrıyor😊9 aylık ve 4.5 yaşındaki kızlarımla ayrıca işe giden çılgın bir endüstri mühendisiyim😊senin ve turuncu oda' nın desteği beni motive etti.şu ana kadar 1/3unu tamamladım.ama çok yorucuymuş,özellikle zımparalamak,yüzüm gözüm toz içinde kalıyorum ve senin ne kadar zor bir işi başarıyla tamamladığını tekrar tekrar düşünüyorum.zorlandığım kısım ruloyu bir kez sürüp tekrar aynı yere sürünce bunu bir türlü kapatamamam.bu nedenle dolap içleri çok iyi kapanmadı ama idare eder.bu sorunu yaşamış mıydın?turuncu oda Sibel chalk Paint şifonyer boyama videosunda bahsetmişti bundan,en kötü kısmı bu.bir de dolaplarımda o eski tip oymalar var.bayağı zorlanıyorum boyarken.birkaç kişi gördü sanki lake boya görmek ister gibi ufak işçilik hatalarını görüp moralimi bozdu.ama şu an boyadığım kısımlar gayet iyi duruyor.senin gibi yapışkanlı folyo aldım fayanslara.füme rengi,üzerinde modern desenler var.bir de camlarım düz camdı onlara da buzlu cam görüntülü folyo yapıştıracağım.blogum yok ama fotoğrafları görmek istersen gönderebilirim.sana ve turuncu odaya desteğiniz için teşekkürler.sevgiler...
      Tuğba

      Sil
    3. :)))çok çok çooook tebrik ederim önce :) başlamak bitirmek demektir. ruloyu çok fazla arka arkaya sürme bence dalga yapma olasılığı artar. bir kat sür, kurusun tekrar sür, daha iyi sonuç alınıyor. Eğer dolapların içi ham ahşapsa ya da suntalamsa iyi kapanmıyor malesef. benim dolaplarımın içleri de suntalamdı, boyayı emdikçe emdi, ne kadar boyarsam boyayayım dalgalı kaldı, dolabın içi nasılsa görünmüyor, dalgalı kalsa da olur dedim :)))
      hata görüp moral bozanlara hiiiiiç aldırma, becerebiliyorlarsa kendileri daha iyisini yapsın :)eminim çok güzel olmuştur, daha da güzel olacak bittiğinde, fotoğrafları görmeyi çok isterim, gönderebilirsen çok mutlu olurum. mail adresim; bgtul.design@gmail.com
      fotoğrafları bekliyorum, kolaylıklar dliliyorum, ellerine kollarına sağlık,
      sevgiler

      Sil
  29. Merhaba, bende turuncu oda da görüp geldim. Harika bir değişim. Emeğinize sağlık. Bir şey sorsam çok mu olurum acaba? Mutfak mobilyası kaplama mıydı? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, cevap gecikti lütfen kusura bakmayın. suntalam üzerine kaplama değildi dolaplarım. Ahşabın ön yüzüne venikle yoğun bir kaplama yapılmıştı.

      Sil
  30. Uzun zamandır blogunuzun takipçisiyim. daha önce yorum yazdımmı bilmiyorum ama ilk yorumum şimdi kısmet oldu sanırım :) Ortaya harika bir iş çıkarmışsınız.Ne zaman mutfağımda değişiklik yapmak istese canım sizin mutfağınızı açıp bakıyorum :) Bizim dolaplarımız yeni ama rengi çok kötü. Yapacak çok iş var ama biyerden başlamak lazım.Duvarları falan boyayacağız önce :) Matrix boya ile benimde epey maceram var. Duvara monte edilen raflarımı boyadım. Banyoda kullandığım portatif dolabım yıpranmıştı onu boyamıştım.süper oldular.Ama mutfak dolapları zor gibi duruyor :)
    Benim size asıl sormak istediğim ise mutfağınıza aldığınız lamba. Mutfağım yeşil şimdi kırmızı aksesuarlarla yenilemek istiyorum.Lambanızı çok beğendim. Nereden aldınız acaba ? MArkası ve fiyatını sorsam ayıp olurmu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)) mutlu ettiniz beni :) hiç ayıp olmaz neden olsun :) ben epey aramıştım kırmızı lamba işinize yararsa sevinirim. Lambayı Tekzen'den almıştım. Fiyatı da 60TL di yanılmıyorsam :) hatta bir sürü kırmızı lamba vardı o dönemde farklı büyüklüklerde ve modellerde. Umarım gönlünüze göre bir şey bulursunuz. Sevgiler, selamlar

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim cevabiniz icin.okudum ama yazamamistim.cep telefonundan yazmayi beceremiyorum hala .tekzenin internet sitesinde yok ama antalya merkezde tekzen var.gitiigimde mutlaka oraya da bakacagim .sevgiler...

      Sil
  31. Kendi evim olsa şimdi başlardım sanırım yapmaya. Geçen yıl ben de mutfakta yapabileceğim ufak tefek değişiklik yapmak istemiştim. Yapışkanlı kağıtla masa kapladım ve fayansları da kaplayacaktım ancak yağ sıçrayınca yapışkanlı kağıtların rengi attı. Sizinkinde de böyle bir sorun oldu mu acaba merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de böyle bir sorun olmadı, ocağın etrafındaki fayansları da kapladım, haliyle yağ sıçrıyor ama renk atması v.b. bir sorun olmadı. büyük ihtimalle kullandığınız kağıttan kaynaklanıyordur,başka bir markayla denemenizi tavsiye ederim. sevgiler, selamlar :)

      Sil