18 Şubat 2013 Pazartesi

MUTFAK YENİLEME MACERASI - AYRINTILAR :)

  Mutfağımda yaptığım değişiklikleri daha önce burada paylaşmıştım. Beğenen, güzel yorumları ve dilekleriyle beni mutlu eden herkese çok çok teşekkür ederim. 
  Aldığım yorumların çoğunluğu fotoğrafları sıkıştırmış olmamdan kaynaklı şikayetler içeriyordu o sebeple mutfak yenileme maceram konusunda büyük büyük bolca resimli yeni bir yazı hazırlamaya karar verdim :))

  O halde gelsin büyük büyük resimler :))



Burası mutfağımızın oturma kısmı, eski halinde duvarlar buz yeşili denilen bir renkti.  Önce duvarları beyaza boyadım. Sonra maskeleme bandıyla yukarıda görülen şeritleri oluşturdum ve kırmızıya boyadım.

Gelelim masanın üzerine :) Eşimle birlikte olan fotoğraflarımızı bilgisayarda siyah beyaza çevirdim. Sonra fotoğraflardan farklı boylarda baskılar aldım. Tam masanın ölçüsü kadar siyah fon kartonuna büyüklü küçüklü yapıştırdım. Kartonu masanın üzerine yerleştirdim. Masanın camını da fotoğrafların üzerine yerleştirdim. Bence mutfağın en şeker kısmı burası oldu :))


  Yeni yaptırdığım dolabın bir tanesi budur. (Diğeri kapının arkasında kalınca fotoğraflamayı yine unutmuşum) bunun için hiçbir emek sarf etmedim :)  dolaplarım yeterli gelmiyordu,mobilyacıya gidip ölçüleri verdim ve bu arkadaş mutfak ekibine böylece katıldı. dolabın üzerindeki vazoyu migrostan, mumları ikeadan aldım. Fotoğrafta görülen güzeller güzeli peçetelik ve içindeki kırmızı peçeteler ise sevgili blog ortağım aynı zamanda komşum,aynı zamanda arkadaşım "G" nin hediyesi :))


Bu da diğer açıdan masanın görünüşü. Perde pazardan alındı :) Perdenin kenarında kırmızı boncukları dikkat ederseniz görebilirsiniz.Siyah ipe zincir çekip kırmızı boncuklar taktım, onu da perdenin köşesine iliştirdim. Olmasa da olurdu ama oldu :))


Bu saate görür görmez bayıldım, mutfağıma uyacağını düşünüce de hemen aldım :)


Bu da yeni lambam, kırmızıydı, moderndi, bunlar onu almam için fazlasıyla yeterliydi :) ben aldım, babam monte etti, çok da güzel oldu pek de güzel oldu :)

  Ve işin esas meşakkatli kısmı. Dolaplar. Dolaplarımın eski hali önceki yazımda mevcut. Bunlar ise şu andaki halleri :)








    Daha önceki yazıda da anlattığım gibi, dolapları önce temizledim, sonra ince bir zımpara yaptım. Arkasından polisan matrix x1 su bazlı yarı mat boya ile boyadım.  Rafları ve kapakların tutma yerlerini siyaha boyadım. Kalan kısımları beyaza boyadım. 
   Duvardaki fayanslar daha önce beyazdı dolaplarda beyaz olunca fazla sırıttılar, fayansları yapışkanlı kağıtla kapladım. Yapışkanlı kağıdın yakından görünüşü ise şöyle bir şey ;



   İşte hepsi bu, sonuçta çok sevdiğim bir mutfağım oldu. Bu arada ben mutfağımı yenilerken yeni hallerini paylaşırken, ortağım sevgili "G" boş durmuyor. Kendisi çabucak gaza gelen bir insan olarak hemen kendi evinde yenileme çalışmalarına başladı. Çok çok yakın bir zamanda oturma odası yenileme macerası ile karşınızda olacak :)) 

 Beğenileri ve güzel yorumlarıyla bizi yüreklendiren herkese sevgiler saygılar :)

6 Şubat 2013 Çarşamba

MUTFAĞINIZDAN SIKILDINIZ MI? YENİLEYİN O ZAMAN :)

           Bu bir öncesi sonrası yazısı. Başlıkta da belirttiğimiz üzere mutfağımdan sıkılmıştım, değiştirdim :)
          Mutfak dolaplarım sapasağlam olmasına rağmen son derece eskiydi, bir türlü sevmedim, sevemedim. Uzunca bir süredir, boyasam mı kaplasam mı ben bunları ne yapsam da hale yola koysam diye düşünüp duruyordum ki, bir cuma sabahı yataktan kalktım boyarım arkadaşım ben bunları dedim :)) 
             Her şey çok ani oldu :)
       Bu işe başlamamda en büyük etkenin çok çok becerikli Turuncu Oda olduğunu belirtmeliyim, yaptıklarını ve cesaretini gördükçe kendime inancım arttı.
             Sizleri sıkmadan bir an önce ayrıntılara geçelim .
Mutfağımın ilk hali işte şöyle bişeydi;










         Dolapları boyamadan önce güzelce temizledim, sonra ince bir zımpara yaptım. arkasından polisan'ın x1 yarı mat su bazlı boyasını kullanarak boyadım. Dolapların renginin kapanabilmesi için 4 kat boyamam gerekti. Esas yorucu kısımsa dolapların içlerini boyamaktı. 

       Dolaplar bitince mutfaktaki kalan her şey gözüme batmaya başladı :)) bunun üzerine duvarları da boyama karar verdim. 



Duvarlar boyandı, arkasından tezgah üzerindeki fayansları kapladım. İki tane ek dolap yaptırdım, lambayı değiştirdim, bir kaç da aksesuar ekledikten sonra çok çok çok sevdiğim bir mutfağım oldu. 

            İşte karşınızda mutfağımın son hali :)


  Mutfağımı bu şekilde yenilemek fiyat olarak da gayet uygun oldu. Boyalar, fırçalar, zımpara, yeni bir lamba, fayans kaplamak için yapışkanlı kağıtlar, 2 parça ek dolap, yeni priz ve anahtarlar, duvar saati, vazo, masanın üstü için fotoğraf baskısı, baharatlıklar vs. hepsi için toplam 800,00TL harcadım. Çok yoruldum ama değdi sanırım :)

5 Şubat 2013 Salı

Gül hanımın kapı süsü :)


Bu sevimli kuşların her gün evinize geldiğinizde şarkılarla karşılamasını kim istemez ki :) 



Kapı süsümüzde keçe, dal, yapma yapraklar ve doğal rafya kullandık . 

                                         hazırladıkları yuvada             birbirlerine şarkılar söyleyip     mutlu mutlu yaşıyorlar :) 


Gül hanım'a mutluluk getirsin, uğur olsun. En içten sevgilemizle :) "B&G"